Klatring

booking

For å ha lov til å klatre trenger du tre ting i tillegg til utstyr; Bratt-/topptaukort, utfylt ansvarserklæring og medlemskap.

 

 1. Utstyr – enten eget utstyr eller du kan leie hos Steinkjerhallen. Utstyrsleie se under priser.
 2. Bratt-/topptaukort. Kursoversikt finner du på Steinkjer Klatreklubbs sine sider her.
 3. Ansvarserklæring. Du kan fylle ut ved ankomst eller fylle ut skjemaet lenger ner på denne siden.
  Du trenger bare å fylle ut ansvarserklæringen en gang. Er du under 18 år, må en av foreldrene dine signere.
 4. Årskort og priser.
 • ANSVARSERKLÆRING Steinkjerhallen Klatring

  Steinkjerhallen Klatring regler

  • 1. Alle har lov til å buldre. Ikke gå under andre som buldrer. Du har selv ansvaret for at andre som buldrer ikke faller på deg.
  • 2. Alle har lov til å klatre (men ikke sikre) på topptau og led på alle vegger.
  • 3. Topptaukort gir adgang til å sikre på topptau på alle vegger. Kortet skal henge i selen når du sikrer. Hvis både den som sikrer og den som klatrer er under 14 år, skal begge minst ha Topptaukort, også på lave vegger.
  • 4. LED-/Brattkort gir adgang til å sikre på led på alle vegger. Kortet skal henge i selen når du sikrer. Hvis både den som sikrer og den som klatrer er under 15 år, skal begge ha Brattkort for å sikre på led, også på lave vegger.
  • 5. Du har lov til å veilede én ikke sikringskyndig person som sikrer om gangen hvis du er minst 18 år og har Topptaukort (kun topptau) eller Led-/Brattkort ( topptau og led). Veilederen er ansvarlig for at dette foregår på en sikker måte. Veilederen skal være på bakken, ha fullt fokus på den som sikrer og holde i tauet hele tiden. Du skal ikke samtidig sikre andre.
  • 6. Enhver form for lønnet instruksjon i klubbens lokaler skal kun skje etter avtale med Steinkjerhallen AS.
  • 7. Steinkjerhallen AS kan henvise til buldring og inndra Topptaukort eller Brattkort dersom det ikke sikres forsvarlig.
  • 8. Småbarn skal være i følge med voksen og holdes under oppsyn hele tiden. Støynivået skal holdes moderat.
  • 9. Alle som klatrer skal være medlem eller bestilt enkeltbilletter. Medlemskap tegnes hos Steinkjerhallen AS
  • 10. Steinkjerhallen AS’s personale vil foreta stikkontroller.

  Ansvarserklæring

  • i. Steinkjerhallen Klatring forplikter seg til å holde klatreveggene inkl. faste topptau, buldreveggene, resten av anlegget, og utleieutstyr i forsvarlig stand
  • ii. All buldring og opphold ved buldreveggene skjer på eget ansvar. Du har selv ansvaret for å ikke få en fallende buldrer i hodet.
  • iii. All tauklatring og opphold ved klatreveggene skjer på eget ansvar. Ikke stå unødig i fallsonen til en klatrer. Du har selv ansvaret for å ikke få en fallende klatrer i hodet; dette gjelder både når du er på gulvet og når du klatrer på en rute ved siden av. Når du sikrer, be uvedkommende som står i fallsonen til din klatrer flytte seg ut av fallsonen, og pass på at andre i fallsonen er oppmerksomme når det er fare for at din klatrer faller i hodet på dem.
  • iv. Alle kunder som har lært å sjekke om klatreutstyret er i forsvarlig stand og gjøre kameratsjekk, skal selv sjekke at klatreutstyret er i forsvarlig stand og gjøre kameratsjekk, både når man klatrer på egenhånd og når man deltar på kurs, grupper eller andre klatreaktiviteter i Steinkjerhallen Klatring regi, og uansett om man bruker eget utstyr eller utstyr leid av Steinkjerhallen Klatring. Faste topptau regnes som del av anlegget og det forventes ikke at kunden sjekker de faste topptauene.
  • v. Som deltaker på tilbud med instruktør forplikter du deg til å rette deg etter instrukser fra instruktøren.
  • vi. Dersom du oppdager sikkerhetsmessige mangler med anlegget forplikter du deg til å melde fra til personalet.
  • vii. Dersom du oppdager at andre klatrer eller sikrer uforsvarlig, eller på annen måte setter seg selv eller andre i fare, forplikter du deg til å melde fra til personalet.
  • viii. På Treningsgrupper tau for voksne og Voksne med barn-grupper har deltakerne adgang til å ta det samme ansvaret på gruppene som når de klatrer på egenhånd utenom gruppen. Deltakerne har anledning til å be instruktøren om hjelp til kameratsjekk og sikring. Ved å klatre uten å ha bedt instruktøren om hjelp, tar du selv ansvaret for kameratsjekk og sikring, og fritar instruktøren og Steinkjerhallen Klatring for det samme ansvaret.
  • ix. Steinkjerhallen Klatring ansvarsforsikring dekker Steinkjerhallen Klatring ansvar (pkt i). I tillegg bør du selv sørge for ulykkesforsikring som dekker klatring.
  Jeg har lest og forstått Steinkjerhallen AS’s regler for klatring og ivaretakelse for anlegget, og skriver med dette under på ansvarserklæringen.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.